Proiecte

Proiectul ”Acasa”

Proiectul “Acasa” constituie activitatea principala a Fundatiei pentru Copii Abandonati si a fost inceput in anul 1995. Acesta consta in sustinerea a doua case de copii de tip familial: “Casa Prichindel” si “Casa Livezii”, unde, in prezent locuiesc 21 de copii cu masura de plasament, adolescenti si tineri, cu varste cuprinse inte 7 si 19  ani.

Avem ca scop incurajarea fiecarui copil:
– sa-si cultive un talent,
– sa-si gaseasca un rost in viata,
– sa devina persoane responsabile in societate,
– sa-si dezvolte o personalitate armonioasa prin insuflarea unor valori morale precum: cinstea, placerea de a munci,  corectitudinea, non-violenţa, compasiunea, demnitatea, toleranţa, respectul, prietenia, dragostea pentru natură, credinţa creştină, dorindu-ne să fie mulţumiţi şi împliniţi.

Copiii urmeaza scoala  de stat , din Ghimbav, Brasov si Codlea. Toti sunt sprijiniti la efectuarea lectiilor, dar si la desfasurarea unor activitati extrascolare, in functie de interese si aptitudini: handbal, gimnastica ritmica, dans, muzica instrumentala (pian, instrumente de suflat, percutie) , pictura, croitorie, modelare in lut, etc. Ne-am propus sa ne ingrijim de ei pana cand vor deveni independenti sau se vor reintegra/integra  in familii.

Echipa personalului de specialitate este formata din : psiholog in specialitatea psihoterapie, asistenti sociali, psihopedagogi, pedagog de recuperare, parinti sociali/educatori specializati si asistent medical generalist.

Proiectul Atelier Diversis

În Atelierul Diversis – unitatea de economie socială a fundaţiei, finanţat iniţial printr-un grant din partea Elveţiei pentru Uniunea Europeană extinsă, inceput in 1.07.2013, realizăm accesorii textile de calitate pentru copii, dar şi produse adresate firmelor sau altor persoane interesate. Aici am creat locuri de muncă pentru persoane vulnerabile social şi am construit cadrul dezvoltării unei afaceri, care să genereze venituri pentru activitatea caritabilă a fundaţiei.

Pentru achiziţionare de produse şi comenzi:

Mihaela Lupu- 0785275975, office@atelierdiversis.ro,

www.atelierdiversis.ro

https://www.emag.ro/brands/brand/atelier-diversis

Proiectul “Un pas catre independenta”

Acest proiect urmăreşte integrarea socio-profesională a tinerilor care, plecând din casele noastre sau din alte centre de plasament, se pregătesc să devină independendenţi. Între 5 şi 10 tineri beneficiază de sprijinul nostru, începând cu consiliere, ajutor material (locuinţă in apartamentele fundatiei, bani şi alimente), până la asistare permanentă, acolo unde este nevoie.

Proiectul “Ajutor social”

Activitatea se adreseaza familiilor nevoiase din Ghimbav si imprejurimi (aprox. 5-10 familii) si consta in sustinerea saptamanala cu alimente, îmbrăcăminte, bani pentru consultatii, tratamente medicale si materiale de constructii sau o masă caldă. Uneori consiliem aceste familii, vizitându-i la domiciliu.

Proiectul “Dumbravita” - finalizat!

Proiectul “Dumbravita”, realizat in parteneriat cu Asociatia “Samariteanul Milos”, a venit in intampinarea nevoilor comunitatii de rromi  si a sprijinit gradinita din comuna Dumbravita, jud. Brasov, timp de 13 ani. Astfel, 56 de familii de rromi au primit de la noi  zilnic paine , iar lunar alimente, detergenti, etc. Am conditionat familiile asistate sa-si educe copiii, trimitandu-i regulat la gradinita, respectiv la scoala. Unele familii au fost sprijinite financiar pentru a-si renova casele, avand in vedere ca in aceasta localitate, numereose gospodarii nu au apa curenta, curent electric, canalizare, surse de incalzire optime, traind in conditii vitrege. Rromii au fost constant monitorizati de noi si ca urmare, au fost sprijiniti numai cei care dadeau dovada de seriozitate: fara consum de bauturi alcoolice, loc de munca permanent / sezonier si ingrijire optima copii.

Proiectul “Investim in copii, investim in viitor!” - finalizat!

In parteneriat cu Scoala Gimnaziala Ghimbav si cu Primaria Orasului Ghimbav, am sustinut  timp de aprox. 20 de ani, Proiectul “Investim in copii, investim in viitor!”, proiect de tip after school, adresat copiilor din comunitate, proveniti din familii aflate in risc social. Ne-am alaturat efortului scolii si am sprijinit un numar de aproximativ 18-20 de copii, care au avut posibilitatea sa-si faca temele, fiind îndrumaţi de personal calificat. Totodata, copiii primeau zilnic o gustare si diverse materiale, in functie de necesitati. Organizam pentru ei activitati extrascolare cu scopul stimulararii si dezvoltarii potentialului fiecaruia.

Proiectul “Talasemia Majora nu iarta!” - finalizat!

Activitatea  a constat in ingrijirea 6  copii/tineri, crescuti la casele noastre de copii, diagnosticati cu Talasemie Majora, o boala genetica, incurabila, caracterizata printr-un defect al sintezei hemoglobinei. Acestia au nevoie de transfuzii lunare pentru a suprevietui. Desi transfuziile multiple pe durata indelungata le salveaza viata, le provoaca si un grav efect secundar- exces de fier depozitat in special in ficat, inima si glande endocrine. De aceea, pentru a realiza un echilibru al fierului , copiii/tinerii au avut nevoie multi ani de un tratament chinuitor si foarte costisitor cu Desferal, un agent chelator, permanent, 3 zile/ saptamana. Toate aceste tratamente medicamentoase necesitau un efort financiar substantial pentru fundatie, bugetul alocat ingrijirii medicale a acestor copii depasind anual 15 000 euro.