Fundaţia pentru Copii Abandonaţi din Ghimbav a inaugurat vineri, 1 august 2014, Atelierul Diversis – unitate de economie socială.
La eveniment au participat: primarul orasului Ghimbav- domnul Dorel Toma, televiziuni locale, beneficiari si angajati ai fundatiei, prieteni si vecini si reprezentanti ai ONG-urilor brasovene.

Atelierul Diversis este un atelier protejat de croitorie, în cadrul Fundației pentru Copii Abandonați din Ghimbav, județul Brașov, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Atelierul are în prezent 3 angajați: o tânără de 20 ani, care a crescut la fundație de la vârsta de 3 ani, o persoană cu handicap si o persoană nevoiașă. Capacitatea atelierului este de 8 angajați, urmărindu-se astfel, în timp, dezvoltarea acestui proiect. Toate veniturile din activitățile economice ale atelierului sunt folosite de fundație pentru dezvoltarea acestui proiect și pentru celelate proiecte de ajutorare desfăşurate.

În cadrul atelierului se realizează produse unicat, handmade, care poartă amprenta celui care le realizează. Se pune accent pe calitatea realizarii produselor. Cine achiziționează produsele realizate în Atelierul Diversis susține locurile de muncă și cauza socială a Fundației.