Tabără de vară la Fundaţia Tabaluga

In perioada 9- 18.07.2015, împreună cu 15 dintre copiii noştri am fost în tabără la Fundaţia Tabaluga din Roadeş. Pe lânga multă distracţie şi recreere,
considerăm că tabăra a avut un impact pozitiv asupra atitudinii copiilor față de protecția naturii. In fiecare zi am organizat drumeţii prin împrejurimile
Roadeşului. Am cules ciuperci, fragi, plante medicinale, beţe pentru coacerea la focul de tabără a aluatului pe băţ, frunze şi flori şi am curatat zona de gunoaie.

Cel mai distractiv eveniment a fost şi anul acesta plimbarea cu tractorul pe dealurile din jurul Roadeşului. Si munca la ferma de animale i-a încântat pe copii.
In timpul după-amiezelor, copiii au avut parte de joacă. Pentru că vremea a fost frumoasă, am organizat diferite jocuri pe echipe. Multe au fost momentele în care copiii s-au jucat liber în curte (fotbal, volei, frisby şi badminton) sau în salonul de joacă, la mesele de fotbal sau ping-pong, în piscina sau pe iarbă. Nu au lipsit activităţile distractiv educative ca: desene pe asfalt, lecturi diverse, realizare colaj din plante, jocuri de masa (remmy, puzzle, jocuri cu cărti de joc, etc.)
O zi am petrecut-o la Sighişoara, iar alta la Viscri, unde am avut parte şi de o aventuroasă călatorie cu căruţa la Fabrica de Cărămidă. Aici am modelat în lut împreună cu gazdele.
Totul a culminat cu focul de tabără din ultima zi.

Dorim să le mulţumim gazdelor noastre, care ne-au creat condiţii să ne simţim atât de bine:
doamnei Karin Morth, domnului Michael Morth şi bineînţeles domnului Peter Maffay.

Share: